Podziel się:
Herbaciane naleśniki z mascarpone i konfiturą z leśnych owoców
Dieta: · po prostu smaczne ·
Popularne danie może jedynie zyskać w takiej nieco zmienionej odsłonie, z aromatem herbaty.
Składniki
250 ml mleka
200 g mąki
2 jaja
1 żółtko
2 saszetki herbaty IRVING Owocowy Las
150 g konfitury z leśnych owoców
150g mascarpone
2-3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżeczka cukru
Olej do smażenia
Wykonanie
Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić, dodać mleko, mąkę, 2 jaja, łyżeczkę cukru, dokładnie wymieszać. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Naleśniki smarować warstwą mascarpone i warstwą konfitury, zawijać w rulony.
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: www.irvingtea.com
Autor: Irving Tea
Przepis dodany przez: ankaka2012