Podziel się:
Jabłka prażone
Dieta: · lekkostrawna · niskosodowa ·
Składniki
4 kwaskowate jabłka
łyżeczka masła
szczypta kardamonu
szczypta cynamonu
Wykonanie
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na plasterki. Masło rozgrzać i do naczynia włożyć jabłka, cynamon i kardamon. Prażyć do momentu aż jabłka będą miękkie ale nie rozpadające się.
Podawać do drobiu, wieprzowiny lub jako farsz do naleśników.
Rodzaj potrawy przetwory | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 89 kcal |
Tłuszcze: 1 g Węglowodany: 22 g |
Zawartość sodu: 7 mg Cholesterol: 3 mg |
Przepis dodany przez: yasqlka