Podziel się:
Jabłka z cynamonem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka masła
4 wydrążone i pokrojone jabłka
Szczypta cynamonu
Wykonanie
1. Rozpuść masło na patelni
2. Dorzuć jabłka i posyp je cynamonem
3. Pozostaw na ogniu, aż jabłka staną się miękkie
4. Można podawać jako deser, lub dodatek do innych dań
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 89 kcal |
Tłuszcze: 1 g Węglowodany: 22 g |
Zawartość sodu: 5 mg |
Źródło: foodfit.com
Przepis dodany przez: marta