Strona główna Dieta po prostu smaczne ciasta i ciastka Jabłkowy biszkopt

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jabłkowy biszkopt

Dieta: · po prostu smaczne ·

Ciasto doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

© dream79 - Fotolia.com


Składniki
6 średnich jajek
6 łyżek cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
4 kwaśne jabłka
cukier puder do posypania


Wykonanie
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cząstki.

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą, puszystą masę. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie wymieszać.

Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy, na wierzchu bardzo delikatnie ułożyć jabłka. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Rodzaj potrawy ciasta i ciastka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 (bez czasu na pieczenie) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 12




Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy