Podziel się:
Jaja faszerowane z szynką i serem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
6 jaj,
150 g szynki konserwowej lub innej chudej,
50 g żółtego sera,
2 łyżki jogurtu greckiego,
2 łyżki majonezu,
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Jaja umyć i ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Szynkę i ser posiekać w drobną kostkę lub grubo rozdrobnić w malakserze. Żółtka rozetrzeć, dodać śmietanę, majonez, szynkę, ser i przyprawy. Na końcu wmieszać natkę pietruszki. Białka napełnić masą i udekorować.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Klaudia