Strona główna Dieta po prostu smaczne przekąski Jaja marynowane

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jaja marynowane

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Tatiana Emshanova - Fotolia.com


Składniki
250 ml soku z buraków
6 łyżek octu winnego
6 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
6 ziaren pieprzu
6 ziaren ziela angielskiego
kilka goździków
3 liście laurowe
6 jaj ugotowanych na twardo i obranych
1 niewielka cebula
05, szklanki wody




Wykonanie
Wodę z przyprawami i pokrojoną w plastry cebulą wlać do rondla i zagotować, dodać sok z buraków podgrzać do wrzenia, dodać ocet, gorącym płynem zalać jaja umieszczone w słoju. Pozostawić na 2-3 dni, potrząsając zamkniętym słojem, aby jaja nabrały odpowiedniej barwy. Podawać przekrojone na pół, z dodatkiem sosów.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc marynowania) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy