Podziel się:
Jaja przepiórcze z mięsem panierowane
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
12 jaj przepiórczych
2 jajka
1 pierś z kurczaka
1 mała cebulka
100 g bułki tartej
2 łyżki natki
sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Jaja przepiórcze ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Pierś z kurczaka zmiksować w malakserze z cebulką, natką 3 łyżkami bułki tartej i 1 jajkiem, doprawić, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę bułki.
Wystudzone jajka "oblepić" warstwą masy mięsnej, wygładzić zwilżonymi rękami włożyć na 10 minut do zamrażarki.
Drugie surowe jajko roztrzepać. Jajka w mięsie obtaczać w nim a następnie w bułce tartej, dokładnie dociskając. Smażyć na głębokim tłuszczu (170 stopni) na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przekroić na pół, podawać na ciepło z pikantnym sosem.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: trudne | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: glicynia