Strona główna Dieta dla diabetyków przekąski Jaja w sosie jogurtowym

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Jaja w sosie jogurtowym

Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa ·

© robynmac - Fotolia.com


Składniki
4 jajka
250 ml jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku
pół pęczka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki
pół łyżeczki oregano
sól, pieprz do smaku


Wykonanie
Jogurt wymieszać z ze zmiażdżonym czosnkiem i ziołami, doprawić solą i pieprzem.

Jajka ugotować na półmiękko (4-5 minut), zalać zimną wodą by przerwać proces gotowania, obrać, pokroić na pół i podawać polane sosem.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Sgerr




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy