Podziel się:
Jaja z czosnkowym majonezem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
6 jaj
300 ml gęstego majonezu (najlepiej domowego)
biały pieprz
3 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 ogórki kiszone (lub konserwowe)
Wykonanie
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na połówki.
Majonez wymieszać z bardzo drobno posiekanym czosnkiem doprawić białym pieprzem i mocno schłodzić.
Ogórki posiekać i odsączyć, paprykę posiekać w kostkę.
Jaja ułożyć na talerzu, dekoracyjnie wycisnąć majonez i posypać na zmianę papryką i ogórkami.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: Ewunia