Podziel się:
Jaja z łososiem
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
6 jaj
3 plastry łososia wędzonego na zimno
3 łyżki twarożku homogenizowanego (albo jeszcze lepiej sernikowego)
łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki soku z cytryny
sol, pieprz do smaku
szpadki lub wykałaczki
Wykonanie
Plastry łososia podzielić na pół wzdłuż. Twarożek wymieszać z koperkiem, sokiem z cytryny, doprawić. Jaja ugorować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Na każdej połówce położyć niewielką porcję twarożku na nim zwinąć dekoracyjnie plaster łososia, przypiąć wykałaczką. Udekorować zieleniną.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Sgerr