Podziel się:
Jajecznica ekologiczna
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
świeży boczek ok.10 dag
jajka 2 lub 3
szczypiorek lub cebulka
sól do smaku
Wykonanie
Na lekko rozgrzaną patelnię (byle nie teflonową) wrzucamy pokrojony boczek i po 2-3 minutach wlewamy około 50 ml wody. Wbijamy na nią 2 lub 3 jajka i czekamy do chwili zagotowania wody. Mieszając, czekamy aż zetnie się lekko białko. Gotowe. Przekładamy na talerz i posypujemy do smaku solą, szczypiorkiem lub drobno pokrojoną cebulą.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 1 |
Źródło: autor książki
Autor: Jerzy Maslanky
Przepis dodany przez: Srebrzysta