Podziel się:
Jajecznica z drożdżami
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
łyżeczka masła
4-6 jaj
200-400 gramów świeżych drożdży piekarskich
drobno posiekana średnia cebula
sól, pieprz
siekana natka pietruszki
Wykonanie
Masło stopić na patelni. Wrzucić posiekaną cebule, zeszklić. Dodać drobno pokruszone drożdże i obsmażyć razem z cebulą, mieszając aż drożdże zmienią się w jednolitą masę. Jajka rozbić wcześniej w oddzielnym naczyniu, dodając przyprawy. Wlać masę jajeczną na patelnie i starannie wymieszać z cebulą i drożdżami. Smażyć na średnim ogniu, przez cały czas mieszając, aż jaja się zetną.
Podawać posypane natką pietruszki.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: ggacki
Komentarze
arabelka | 18:03:49, 26-04-2008 co za paskudztwo:{do tej pory mi nie dobrze!!!!!za to jajecznica ze szpinakiem pycha:} Zobacz też
|