Podziel się:
Jajecznica z pomidorami i koperkiem
Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 pokrojone pomidory bez skórki
4 jajka
Sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki koperku
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnię nalej olej, dodaj pomidory. Pozostaw na ogniu ok. 2 minut
2. Na drugiej patelni rozbij jajka, dodaj przyprawy
3. Do jajek dodaj pomidory, wymieszaj. Pozostaw na ogniu ok.5 minut
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 137 kcal Białko: 10 g |
Tłuszcze: 10 g Węglowodany: 2 g |
Zawartość sodu: 249 mg |
Źródło: www.foodfit.com
Przepis dodany przez: marta