Podziel się:
Jajecznica ze szpinakiem
Dieta: · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
200 g posiekanego szpinaku
pół posiekanej cebuli
4 duże jajka
Szczypta soli i pieprzu
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
1. Rozgrzej patelnię, nalej olej. Dodaj cebulę, po dwóch minutach dodaj szpinak. Pozostaw na ogniu na kolejne 2 minuty
2. Na drugą patelnię wbij jajka, po chwili dodaj zawartość pierwszej patelni
3. Całość wymieszaj, pozostaw na patelni na ok 3 min
4. Podaj zaraz po przyrządzeniu
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 80 kcal Białko: 7 g |
Tłuszcze: 5 g |
Zawartość sodu: 152 mg |
Źródło: www.foodfit.com
Przepis dodany przez: marta