Podziel się:
Jajka dla cukrzyka
Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·
Składniki
4 średnie jaja,
3 łyżki pokrojonej marynowanej, czerwonej papryki
łyżka pokrojonej drobno zielonej pietruszki,
płaska łyżka kukurydzy konserwowej
łyżka pokrojonego szczypiorku,
czubata łyżeczka majonezu bez cukru wymieszanego pół na pół z jogurtem
sól, pieprz
Wykonanie
Jaja ugotować na twardo, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka, a białka lekko posolić.
Drobno pokrojoną paprykę, natkę, kukurydzę i szczypiorek wymieszać z majonezem i przyprawami. Tak przygotowanym nadzieniem wypełnić kopiasto dołeczki po żółtkach.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ena