Podziel się:
Jogurtowa sałatka z tuńczykiem
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·
Składniki
3 pomidory
1/2 świeżego długiego ogórka
kilka liści sałaty
puszka tuńczyka sosie własnym
1 łyżeczka oleju z pestek winogron
przyprawa ziołowa do sałatek lub ulubiona mieszanka ziół
200 ml jogurtu śmietankowego
Wykonanie
Warzywa umyć i pokroić - pomidory w cząsteczki, ogórka w plasterki, sałatę poszarpać na kawałki. Wymieszać warzywa dodając odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz olej. Całość posypać ulubionymi przyprawami i polać jogurtem śmietankowym.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jesien21