Podziel się:
Kalarepa z pomidorem
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·
Składniki
średnia kalarepa (35 - 40 dag)
średni pomidor (15 dag)
4-5 łodyżek natki pietruszki
łyżka oleju
łyżka octu winnego lub soku z cytryny
ząbek czosnku
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie
Przygotować sos mieszając olej z octem, roztartym czosnkiem i przyprawami.
Kalarepę zetrzeć na tarce, pomidor pokroić w kostkę, natkę posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać.
Najlepiej przygotować tuż przed jedzeniem.
Rodzaj potrawy surówka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Autor: Adrianna Buniewicz
Przepis dodany przez: kate