Strona główna Dieta dla diabetyków surówka Kalarepa z pomidorem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Kalarepa z pomidorem

Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·


Składniki
średnia kalarepa (35 - 40 dag)
średni pomidor (15 dag)
4-5 łodyżek natki pietruszki
łyżka oleju
łyżka octu winnego lub soku z cytryny
ząbek czosnku
sól, pieprz, zioła prowansalskie


Wykonanie
Przygotować sos mieszając olej z octem, roztartym czosnkiem i przyprawami.

Kalarepę zetrzeć na tarce, pomidor pokroić w kostkę, natkę posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać.

Najlepiej przygotować tuż przed jedzeniem.

Rodzaj potrawy surówka Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 2

Autor: Adrianna Buniewicz



Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy