Strona główna Dieta niskocholesterolowa dodatek do dania głównego Kapusta czerwona z rodzynkami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Kapusta czerwona z rodzynkami

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

Zdaje się, że ta potrawa jest rodem z Kaszub.


Składniki
Kapusta czerwona
rodzynki
kostka rosołowa
śliwki suszone


Wykonanie
Kapustkę pokroić na ćwiartki, a potem w średniej grubości paski. Wrzucić do rondelka i wlać tyle wody, żeby było równo z kapustką. Przykryć i podgotować. Następnie wrzucić goździki, posolić, dodać pół kostki rosołowej (albo ciutkę więcej do smaku) i ugotować prawie na miękko. Teraz wrzucić rodzynki i śliwki przekrojone na cztery, sporo popieprzyć - kapustka nie może być mdła - i dogotować. Na koniec dosolić, wcisnąć sok z połówki cytryny i wlać dwie łyżki oleju.

Odsączyć z nadmiaru wody i podawać na ciepło do mięs i ziemniaczków

Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Scarlett




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy