Podziel się:
Kapusta z kminkiem
Dieta: · dla diabetyków · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 posiekana cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Około ½ kg posiekanej kapusty
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka kminku
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, wrzuć cebulę. Pozostaw na kilka minut, aż stanie się złota
2. Dodaj kapustę, sól, pieprz i kminek
3. Gotuj pod przykryciem, mieszając około 30 minut
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 50 kcal Białko: 2 g |
Tłuszcze: 2 g |
Zawartość sodu: 170 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta