Podziel się:
Kapusta z ziemniakami
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
1 czerwona, lub zielona papryka
1 mała, posiekana, cebula
3 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 mała główka ugotowanej i posiekanej kapusty
2 ugotowane i pokrojone ziemniaki
Szczypa soli i pieprzu Cayenne
2 łyżeczki świeżej lub suszonej natki pietruszki
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, dodaj paprykę, cebulę i czosnek
2. Po kilku minutach dołóż kapustę. Pozostaw na ogniu na ok. 3 minuty, co kilka sekund mieszaj
3. Dodaj ziemniaki i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, gotuj pod przykryciem ok. 2 minut
4.Gotowe dania podawaj na ciepło
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 187 kcal Białko: 6 g |
Tłuszcze: 4 g |
Zawartość sodu: 41 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta