Podziel się:
Karp duszony w porach
Dieta: · niskosodowa ·
Składniki
150 g chudego karpia
100 g porów
masło
listek laurowy
pieprz ziołowy
Wykonanie
1.pory umyć, oczyścić i pokroić na cienkie talarki
2.połowę warzyw nasypać do rondelka, położyć rybę, popieprzyć i przykryć pozostałymi porami
3.dodać ½ łyżeczki masła, ½ łyżeczki cukru i zalać wrzącą wodą
4.gotować na małym ogniu przez około ½ godziny (w razie potrzeby wodę uzupełnić)
5.ugotowaną rybę przełożyć na talerz
6.podawać z tłuczonymi ziemniakami.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 1 |
Przepis dodany przez: ena
Zobacz też
|