Podziel się:
Karp gotowany na winie
Dieta: · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·
Składniki
600 g karpia,
sól ziołowa
150 ml czerwonego wina
listki świeżego rozmarynu, tymianku, szałwii
natka z pietruszki
50g masła
Wykonanie
Porcje karpia przyprawić solą ziołową (zioła prowansalskie, suszona natka z pietruszki i sól morska). Położyć je na kratce (sitku) bądź płótnie nad naczyniem z winem i świeżymi ziołami.
W zależności od wielkości porcji karpia gotować na parze ok. 7-10 minut.
Ugotowane porcje natrzeć masłem i posypać lekko natką z pietruszki
Podawać z ziemniakami, ryżem lub warzywami ugotowanymi na parze
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Tomasso