Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Karp nadziewany szpinakiem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karp nadziewany szpinakiem

Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa ·

© Pawel Strykowski - Fotolia.com


Składniki
1 karp o wadze około 1,2 kg,
sól, pieprz,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka masła,
2 łyżki orzechów włoskich,
300 g mrożonego szpinaku najlepiej w liściach lub grubo ciętego,
4 łyżki oliwy
gałka muszkatołowa
1 łyżka mąki
2 żółtka


Wykonanie
Karpia sprawić umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem na zewnątrz i od środka, odstawić do lodówki na kilka godzin.

Obraną cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do miękkości. Dodać rozmrożony i lekko odsączony szpinak, dusić do niemal całkowitego wyparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i gałką, na końcu wymieszać z orzechami. Zestawić z ognia, dodać żółtka, posypać mąką, wymieszać tak żeby nie powstały grudki. Powstałym farszem wypełnić brzuch ryby, można spiąć wykałaczkami. Karpia skropić oliwą i zawinąć w folię aluminiową. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy