Strona główna Dieta po prostu smaczne danie główne Karp w czerwonym winie

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Karp w czerwonym winie

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Rey Kamensky - Fotolia.com


Składniki
1 kg oczyszczonych płatów z karpia.
mąka do obtaczania
100 ml czerwonego wytrawnego wina
50 g suszonych śliwek
1/2 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki imbiru
4 goździki
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku


Wykonanie
Płaty z karpia pokroić ukośnie na porcje, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, zrumienić z obu stron na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Wino z przyprawami podgrzać, po zagotowaniu wyjąć goździki, dodać śliwki, zmiksować i zalać karpia. Zapiekać ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: Mirosław




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy