Podziel się:
Karp wigilijny pieczony
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
1 karp
sól, pieprz
Sos:
1/4 łyżki jogurtu
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki musztardy
sok z cytryny
oliwa
sól, pieprz
Wykonanie
Filet z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Ułożyć na blaszce porcje ryby, następnie całość polać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do około 220 stopni przez 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Naturhouse
Przepis dodany przez: jo-asienka