Podziel się:
Kasza jaglana z cukinią i serem brie
Dieta: · po prostu smaczne ·
Od momentu kiedy obejrzałam reportaż TVP "Ile chleba w chlebie" unikam pieczywa. Staram się codziennie rano na śniadanie skomponować sałatkę. Oto jedna z tych, co naprawdę się udały ;) Sałatę komponuję od razu na talerzu.
Składniki
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- połowa młodej cukinii
- ser brie (połowa wystarczy)
- pomidor
- ząbek czosnku
- posiekany świeży koper
- kilka listków świeżego rozmaryny
- sól, pieprz, oliwa
Wykonanie
Ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie kaszę jaglaną, umieszczam na talerzu, następnie wrzucam podsmażoną cukinię (Cukinię smażę z ząbkiem czosnku, solą i pieprzem). Cukinię dodaję prosto z patelni, na nią kładę pokrojony na kawałki ser brie (dzięki gorącej cukinii ser przyjemnie się rozpuści). Dalej umieszczam pokrojonego pomidora, posiekany koper i kilka listków świeżego rozmarynu. Wszystko delikatnie oprószam solą, pieprzem i skrapiam oliwą.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (nie licząc czasu na ugotowanie kaszy jaglanej) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 1 |
Autor: cieszy.blogspot.com
Przepis dodany przez: cieszy.blogspot.com
Komentarze
Vika | 11:48:35, 03-08-2012 Drobna uwaga; kasza jaglana po jednym gotowaniu jest gorzka. Czy mimo to jest smaczna? Zobacz też |