Strona główna Dieta niskosodowa danie główne Kasza manna z masłem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Kasza manna z masłem

Dieta: · niskosodowa ·


Składniki
masło śmietankowe 4 g
mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 116 g
kasza manna 41 g
sól potasowa 1 g


Wykonanie
1.kaszę wymieszać z połową szklanki zimnej wody i odstawić
2.mleko przygotować, dodać kaszę i trzymać około 10 minut na ogniu, aż całość zgęstnieje
3.gdy kasza wchłonie płyn zbyt szybko, dolać około pół szklanki zimnej wody
4.na końcu dodać sól, masło, wymieszać i podawać na gorąco

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: nie




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Polecamy Oferty pracy