Podziel się:
Keks
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
18 dkg margaryny
6 jaj
3 szklanki mąki
1 1/2 szklanki cukru
3 łyżki rumu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
50 dkg bakali
Wykonanie
Margarynę ,jaja,cukier utrzeć.Bakalie sparzyć.Następnie drobno posiekać,dodać 2 łyżki mąki wymieszać.Resztę mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta ,następnie dodać bakalie i rum.Wszystko dobrze wymieszać i wlać do dwóch foremek.Piec w temperaturze 190 st -40-50 min.Po upieczeniu posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem.
Rodzaj potrawy ciasta i ciastka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 90 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: kuchnia śląska
Autor: kazik48
Przepis dodany przez: kazik48