Podziel się:
Kompot z suszu
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
200 g polskich suszonych śliwek (nie kalifornijskich, polskich wędzonych)
100 g suszonych jabłek
100 g suszonych gruszek (wędzonych)
50 g suszonych moreli
2 laski cynamonu
5 goździków
2 ziarna pieprzu
1 gwiazdka anyżu
3 ziarna kardamonu
5 łyżek miodu
1 cytryna
2 pomarańcze
Wykonanie
Suszone owoce opłukać, zalać ciepłą przegotowaną wodą i zostawić na noc. Następnie dodać przyprawy i pokrojone w plastry cytrusy. Gotować ok 30 minut na bardzo małym ogniu, tak by owoce się nie rozpadły. Schłodzić, podawać z owocami.
Rodzaj potrawy napoje zimne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Przepis dodany przez: jesien21