Podziel się:
Kotleciki jagnięce z sosem chrzanowym
Dieta: · po prostu smaczne · bezglutenowa ·
Smaczna, idealna na kolację
Składniki
- schab jagnięcy z kostką – 8 sztuk po ok. 80 g
- 2 łyżki oleju
- gotowy sos chrzanowy
- gałązki świeżego rozmarynu
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Wykonanie
Kotleciki jagnięce lekko rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać drobno posiekanym rozmarynem. Następnie natłuścić olejem, ułożyć w miseczce i zostawić w lodówce na 2-3 godziny. Zgrillować na rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z sosem chrzanowym jako danie główne lub jako gorąca przekąska.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Tarsmak
Autor: Gastrosfera
Przepis dodany przez: Gastrosfera