Podziel się:
Krem kalafiorowy
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
20g cebuli
5g margaryny
100g kalafiora
50g brokułów
200ml odtłuszczonego bulionu
30g chudego twarożku
sól
pieprz
sok z cytryny
Wykonanie
1. kalafior i brokuły umyć i podzielić na małe części
2. cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć lekko na margarynie
3. dodać kalafior i brokuły, dolać bulion, ugotować do miękkości i całość zmiksować
4. zupę doprawić i dodać twarożek
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Cholesterol: 0.4 mg |
Przepis dodany przez: ena