Podziel się:
Krewetki z masłem czosnkowym
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Składniki
500 g krewetek koktajlowych
50 g masła
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
sól do smaku
cytryna
Wykonanie
Krewetki rozmrozić (najlepiej sparzając wrzątkiem). Czosnek obrać i pokroić na plastry. W rondelku rozgrzać 1 łyżkę masła zrumienić na złoto czosnek, wyjąć, wrzucić osuszone krewetki, chwile smażyć, dodać resztę masła, dusić jakieś 3 minuty. Posypać natka pietruszki i sola. Podawać ciepłe z dodatkiem cytryny.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Mirosław