Strona główna Dieta dla diabetyków zupa Krupnik z tofu

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Krupnik z tofu

Dieta: · dla diabetyków ·

© Juststone - Fotolia.com


Składniki
40 g kaszy jęczmiennej
4 małe pieczarki
plasterek tofu
rzeżucha
dymka
1 mała marchewka
sól, pieprz
1 łyżeczka oleju
1 łyżeczka sosu sojowego


Wykonanie
W garnku zagotować wodę, wsypać kaszę. Po ok. 10 minutach dodać pokrojone w kostkę pieczarki i marchew oraz poszatkowaną dymkę. Przyprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości. Na koniec dodać do zupy pokrojone w kostkę tofu i posiekaną rzeżuchę. Wlać sos sojowy i olej, gotować jeszcze przez chwilę.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 40 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 2
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 8 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy