Strona główna Dieta niskocholesterolowa zupa Kulajda koprowa

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Kulajda koprowa

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

© Viktor - Fotolia.com


Składniki
100 gr suszonych grzybów
1 cebula
1,5 l wody
olej
4-5 ziemniaki
kminek
pęczek kopru
200 ml śmietany
4 łyżki mąki
ziele angielske
sól, pieprz, ocet.


Wykonanie
Grzybki zostawiamy a kilka godzin w garku aby zmiękły. Cebulę pokroić na drobno i zeszklić na patelni. Następnie zalewamy 1,5 wody. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka z cebulą i gotujemy. Dodajemy sól i kminek według uznania. Zupę podgrzewamy dalej. Mieszamy śmietanę z mąką i zagęszczamy zupę. Dodajemy grzyby. Koper drobno siekamy i dodajemy razem z zielem angielskim. Dalej gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Zupę doprawiamy do smaku octem, solą i ewentualnie pieprzem.

Można podawać również z jajkiem na twardo.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: tradycje kulinarne czeskich podkarnonoszy



Przepis dodany przez: wnuczek




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy