Podziel się:
Kulki ziemniaczane z pieczarkami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Pyszne i proste w przygotowaniu, z gotowanych ziemniaków.
Składniki
Składniki:
1kg ziemniaków
1 jajko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 słoik pieczarek konserwowych
sól, pieprz
bułka tarta olej do smażenia
liście sałaty do dekoracji
Wykonanie
Przygotowanie. Ziemniaki gotujemy a następnie, jeszcze gorące mielimy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Kiedy nieco przestygną, dodajemy jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy odcedzone z zalewy pieczarki konserwowe. Całość mieszamy a z masy formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy w mocno rozgrzanym oleju. Ozdabiamy liśćmi sałaty.
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB