Podziel się:
Kurczak na słodko
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 filiżanka mąki
Szczypta soli i pieprzu
455 g pokrojonego kurczaka
1 puszka mandarynek
210 g pomarańczowej marmolady
Szczypta suszonego estragonu
Wykonanie
1. Mąkę połączoną z solą i pieprzem obsyp kurczaka
2. Sma go na patelni aż stanie się brązowy
3. W drugim naczyniu połącz marmoladę, mandarynki wraz z zalewą w której się znajdują i estragon. Zagotuj
4. Owocowym sosem polej upieczonego kurczaka
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 10 |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta