Podziel się:
Kurczak z warzywami
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
4 posiekane ziemniaki
6 posiekanych marchewek
1 pokrojona w plasterki cebula
1 średniej wielkości, pokrojony na kawałki kurczak
50 ml wody
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka posiekanego czosnku
Szczypta pieprzu
Wykonanie
1. Nagrzej piekarnik do 200 °C, umieść warzywa w naczyniu do pieczenia
2. Ułóż kawałki kurczaka na warzywach
3. Połącz wodę, tymianek i pieprz. Powstałą mieszanką polej kurczaka
4. Piecz aż mięso i warzywa będą miękkie
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 160 kcal Białko: 6 g |
Tłuszcze: 2 g |
Zawartość sodu: 310 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta