Podziel się:
Łatwe rolmopsy
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·
Składniki
8 niewielkich marynowanych płatów śledziowych
2 twarde ogórki kiszone
2 średnie cebule
2 łyżki musztardy
pieprz do smaku
Wykonanie
Jedną cebulę pokroić w talarki, drugą posiekać. Ogórki pokroić w cienkie słupki.
Płaty rozłożyć, posmarować musztardą, ułożyć na nich ogórki i posiekaną cebulę, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Włożyć na 4-6 godzin w zamkniętym pojemniku do lodówki. Podawać przybrane kółkami z cebuli.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (nie licząc chłodzenia) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ena