Podziel się:
Łazanki z kapustą
Dieta: · po prostu smaczne ·
Łatwe i dobre
Składniki
Łazanki: 20 dag mąki, 1 jajko, woda, sól.
Można też zrobić z gotowych łazanek,kupionych w sklepie.
Kapusta: 60 - 70 dag kapusty białej, kawałek słoniny, 1 cebula, sól, pieprz.
Wykonanie
Zagnieść ciasto, dobierając wody tak by było twarde jak na makaron.
Ciasto rozwałkować, obsuszyć z obu stron i pokroić na małe kwadraciki.
Ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Kapustę poszatkować i ugotować w małej ilości wody.
Słoninę i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć.
Dodać do kapusty przez chwile dusić.
Połączyć z łazankami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 (zależnie od przygotowania łazanek) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: z kuchni Ziemi Limanowskiej
Autor: elizka
Przepis dodany przez: elizka