Podziel się:
Lekka sałatka owocowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskosodowa ·
Składniki
500 g mieszanych świeżych owoców (jabłka, gruszki, winogrona, mandarynki, truskawki, melon, arbuz lub inne)
2 łyżki niesłodzonego soku pomarańczowego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki świeżej mięty
Wykonanie
Owoce pokroić na kawałki i wymieszać z sokiem pomarańczowym oraz połową mięty, posiekanej.
Podawać mocno schłodzone, osdobione całymi liśćmi mięty.
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 80 kcal Białko: 1 g |
Węglowodany: 23 g |
Zawartość sodu: 2 mg |
Przepis dodany przez: jesien21