Podziel się:
Letni bigos
Dieta: · dla diabetyków ·
Dużo warzyw, mało mięsa i tłuszczu oraz młoda kapusta w roli głównej. Świetne uzupełnienie grilla czy obiadu w ogrodzie.
Składniki
250 g młodej kapusty
1 cukinia (lub kabaczek albo patison)
1 pomidor
6 pieczarek
pęczek koperku
50 g wędzonej kiełbasy
sól, pieprz, kminek
olej
Wykonanie
Umytą kapustę posiekać, wsypać do garnka, podlać wodą, dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu aż kapusta będzie prawie miękka. Cukinię, pomidora i pieczarki umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju razem z pokrojoną kiełbasą, przełożyć do kapusty. Dodać posiekany koperek, dusić jeszcze kilka minut.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 45 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: kate
Zobacz też
|