Podziel się:
Łosoś na ostro
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
2 łyżeczki syropu klonowego
1 łyżeczka świeżo mielonego imbiru
4 łyżki sosu sojowego
½ łyżeczki czonku granulowanego
2 łyżeczki posiekanej cebuli
1 łyżeczka soku z cytryny
4 filety z łososia
Wykonanie
1. Wymieszaj syrop klonowy, imbir, sos sojowy, czosnek, sok z cytryny i cebulę
2. W powstałej mieszance zanurz filety, schowaj do lodówki na ok.20 min
3. Włącz piekarnik, naczynie do pieczenia posmaruj tłuszczem
4. Ułóż rybę w naczyniu i wstaw do piekarnika
5. Piecz ok. 10 minut
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 35 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 237 kcal Białko: 32 g |
Tłuszcze: 8 g |
Zawartość sodu: 587 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta