Podziel się:
Łosoś w sosie musztardowym
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
4 filety z łososia
¼ pęczka świeżego kopru
Szczypta czarnego pieprzu
¼ łyżeczki cukru
1 łyżeczka musztardy
2 łyżeczki niskotłuszczowego majonezu
szczypta soli
Wykonanie
1. Połącz i zmiksuj: musztardę, majonez, sól, pieprz i koperek
2. Nagrzej piekarnik do maksymalnej temperatury
3. Przypraw rybę solą i pieprzem. Piecz około 8 minut
4. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 210 kcal Białko: 34 g |
Tłuszcze: 6 g Węglowodany: 2 g |
Zawartość sodu: 256 mg |
Źródło: www.foodfit.com
Przepis dodany przez: marta