Podziel się:
Łososiowe kwiatki
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
1 opakowanie (150 g) plastrów z łososia
50 g chudego twarożku
1 łyżeczka miękkiego masła
1/2 ząbka czosnku
sól, pieprz do smaku
1 cytryna
koperek
Wykonanie
Twarożek wymieszać z masłem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Dobrze schłodzić w lodówce.
Plastry z łososia zwinąć "nierówną" częścią do góry, tworząc płatki kwiatów, lekko wywinąć, można obwiązać szczypiorkiem lub spiąć połówkami wykałaczek. Do wnętrza "kwiatu" nałożyć po łyżeczce twarożku. Podawać z pokrojoną na cząstki cytryną.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Ewunia
Komentarze
lusia 60 | 12:21:22, 20-04-2012 Bardzo prosty a zarazem efektowny przepis.zrobiłam rodzina zachwycoa. lusia 60 | 12:21:25, 20-04-2012 Bardzo prosty a zarazem efektowny przepis.zrobiłam rodzina zachwycoa. Zobacz też |