Podziel się:
Makaron z brokułami
Dieta: · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
500 g makaronu
1 mały brokuł (różyczki)
2 łyżeczki parmezanu
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka posiekanego czosnku
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1. Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odcedź
2. Do drugiego garnka nalej niewielką ilość wody, włóż brokuła i gotuj pod przykryciem kilka minut
3. Wymieszaj makaron z brokułami, dodaj czosnek i oliwę z oliwek
4. Przypraw solą i pieprzem
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 385 kcal Białko: 13 g |
Tłuszcze: 7 g |
Cholesterol: 14 mg |
Źródło: www.mayoclinic.com
Przepis dodany przez: marta