Podziel się:
Makaron z tuńczykiem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
3 filiżanki makaronu
1/3 filiżanki włoskiego sosu do sałatek
½ filiżanki śmietany
1 posiekana cebula
2 posiekane łodygi selera
½ łyżeczki soli czosnkowej
Szczypta soli i pieprzu
1 puszka tuńczyka
Wykonanie
1. Ugotuj i wystudź makaron
2. Zalej makaron sosem i pozostaw na dwie godziny
3. Wymieszaj śmietanę, majonez, cebulę, selera i przyprawy. Połącz z makaronem
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 120 (plus czas na ugotowanie makaronu) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 602 kcal Białko: 15 g |
Tłuszcze: 40 g |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta