Podziel się:
Makaron z warzywami
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
50 g makaronu jajecznego
100 g włoszczyzny bez kapusty
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka oleju sojowego
Sól, bazylia lub majeranek do smaku
Wykonanie
Makaron gotujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie obieramy, myjemy i płuczemy włoszczyznę. Warzywa gotujemy w małej ilości wrzącej wody, odcedzamy. Ugotowaną włoszczyznę przenosimy do innego naczynia, gdzie łączymy ją z koncentratem pomidorowym, odrobiną soli i bazylią. Całość przekładamy do garnka i gotujemy z olejem sojowym około 15 minut. Gotową potrawę wykładamy na półmisek.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 1 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 375 kcal Białko: 9 g |
Tłuszcze: 12 g Węglowodany: 53 g |
Zawartość sodu: 55 mg Cholesterol: 17 mg |
Przepis dodany przez: Izabela Okrój-Hernik
Komentarze
Magro | 21:10:36, 07-01-2008 a te warzywa/ marchewka ,pietruszka ,seler / to ukladamy w całosci na makaronie, czy może rozgniatamy widelcem,a moze kroimy w paseczki?Danie może i smaczne,ale przeois nie dokladny. Zobacz też
|