Podziel się:
Makaron ze szpinakiem
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
340 g makaronu
3 posiekane ząbki czosnku
215 g mrożonego, posiekanego szpinaku
2 łyżeczki oliwy z oliwek
Wykonanie
1. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu
2. Na rozgrzaną patelnię nalej olej, dodaj czosnek, a po minucie również szpinak
3. Połącz makaron z zawartością patelni, dobrze wymieszaj i podgrzej
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 186 kcal Białko: 7 g |
Tłuszcze: 3 g |
Cholesterol: 1 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta