Podziel się:
Marchewka z imbirem
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
Ok. kg. obranej i pokrojonej w cienkie plasterki marchewki
1 łyżeczka świeżego soku cytrynowego
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
1. Wszystkie składniki z wyjątkiem pietruszki umieść w średniej wielkości rondelku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj 4 minuty
2. Zmniejsz płomień, sprawdzając twardość marchewki gotuj ok. 10 minut, aż będzie miękka
3. Przypraw solą i pieprzem. Posyp natką pietruszki
Rodzaj potrawy dodatek do dania głównego | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: www.50plus.com
Przepis dodany przez: marta