Strona główna Dieta niskocholesterolowa przetwory Marynowane pieczarki

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Marynowane pieczarki

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·

© Africa Studio - Fotolia.com


Składniki
2 kg małych pieczarek
1 marchew
1 cebula
3 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka kolendry
1/2 łyżeczki pieprzu
2,5 łyżki soli
2 łyżki cukru
900 ml wody
300 ml octu 10%


Wykonanie
Pieczarki oczyścić i zblanszować we wrzątku przez ok 5 min (można zakwasić wodę 1 łyżką octu, będą wtedy białe).
Cebulę pokroić w piórka, marchew w plasterki, włożyć na dno słoików. Na warzywa włożyć pieczarki.
Wodę zagotować z przyprawami, dodać ocet, doprowadzić do wrzenia, zalewać płynem z przyprawami pieczarki w słoikach. Zakręcić pokrywki, sprawdzić szczelność, pasteryzować przez 20 minut.

Rodzaj potrawy przetwory Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 25 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 25




Przepis dodany przez: Mirosław




Komentarze

elizka     |     19:53:24, 24-01-2013
Dziękuję za ten przepis.Wciaż kupuję pieczarki marynowane,a przecież mogę robić je sama.Jak się udadzą,od razu napiszę.Pozdrawiam.

Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy